Ben jij aanwezig in jezelf?

Naar binnen keren is de weg. Dat heb ik al zo vaak ervaren. Even geen aandacht schenken aan de stroom van gedachten (waar eigenlijk geen einde aan komt). Dat is zo fijn. Soms moet ik mezelf naar mijn meditatie plekje slepen, ik ben dan nog met zoveel dingen bezig. Ik schuif het voor me uit maar tegelijk weet ik hoe fijn het is om uit mijn hoofd in mijn lichaam te zijn. 

Als ik op mijn meditatie stoel zit voel ik dat alles zakt

Ik geef mezelf dan het zetje om even op mezelf te zijn. Terwijl ik verschillende aan- en ontspanningsoefeningen doe voel ik alweer hoe lekker het is om met aandacht met mijn lichaam bezig te zijn. Als ik dan op mijn meditatie stoel ga zitten en contact maak met mijn ademhaling voel ik dat alles zakt. 

Hè hè. Even niks. En alle gedachten die komen laat ik zijn voor wat ze zijn.  

Grote zee van licht en liefde

Ik heb mijn eigen methode om steeds dieper contact te maken met de lichtkracht die door mijn lichaam stroomt. Mijn ademhaling volgen is daar één van. Ik voel hoe het licht mijn lichaam opvult, mijn chakra’s opent en naar buiten uitstraalt. De allesomvattende energie. Het is alsof ik op een heerlijke zomerse dag op het strand mezelf in het zonlicht baad, alleen nu is het gelukzalige gevoel zo oneindig groot. Het is een grote zee van liefde en licht. Ik blijf er net zo lang in zitten tot ik overstroom. Ik laat het uitstralen naar alle delen van mijn huis, mijn gezin, de omgeving, het hele land, de wereld, het heelal. 

Dit is het. Beter kan het niet worden! Badend in het licht. Mijn lichaam voelt zo verbonden met alles wat is. Ik voel dankbaarheid. En blijdschap dat ik zo dicht bij mezelf sta en voel dat alles met elkaar verbonden is. Voorlopig blijf ik nog even in deze heerlijkheid zitten.

Meditatie versterkt je intuïtie

Als er dingen zijn die mij bezighouden is dit het momenten om dat te doorvoelen. Hoe kan ik daar het beste mee omgaan? Mijn intuïtie is super scherp; voelt iets goed dan wordt het licht, voelt iets niet kloppend dan trekt de energie naar beneden en wordt het donker of zwaar. Zo blijf ik dicht bij mijn eigen waarheid en bewandel ik het pad dat goed is voor mij. Mijn pad. 

Ik dank de Goddelijke kosmische energie; de bron energie, vrij van elke religie. Het geeft mij kracht en vertrouwen. En ik dank mezelf dat ik toch op mijn meditatie stoel ben gaan zitten. Morgen weer 🙂

In liefde en licht.

Mascha